Депутати звернулися до Адміністрації Президента України щодо дотримання норм Конституції України


20 червня 2018 року під головуванням Олега Федоровича Старенького відбулося засідання позачергової тридцять першої сесії районної ради сьомого скликання.

Усі питання порядку денного депутати детально обговорили на спільному засіданні постійних комісій районної ради, що передувало роботі сесії.

Так, учасниками засідання було одноголосно підтримано проект рішення про внесення доповнень до програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2018 рік, що стосувались необхідності передбачити в місцевих бюджетах району кошти для передачі їх до обласного бюджету на придбання лінійного прискорювача для лікування онкологічних захворювань у населення області за умов співфінансування 50%/50% (обсяг коштів визначається із розрахунку – 18,94 грн. на одного мешканця) та виділити з районного бюджету кошти в сумі 70 тис.грн для виконання проектних робіт, пов’язаних із добудовою об’єкта незавершеного будівництва по вул.Шмідта, 24 у м.Скадовську.

Районними обранцями було затверджено звіт про виконання районного бюджету за січень-березень 2018 року та схвалено зміни до районного кошторису на поточний рік. 01 червня 2018 року рішенням Херсонської обласної ради районному бюджету виділено субвенцію у сумі 1291,275 тис.грн., у тому числі на закупівлю для учнів початкових класів нової української школи: дидактичних матеріалів у сумі 515,55 тис.грн., сучасних меблів у сумі 502,515 тис.грн. та комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту у сумі 273,21 тис.грн. Також 214,462 тис.грн. із субвенції за рішенням сесії обласної ради спрямовується на придбання персонального комп’ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи. Змінами до районного бюджету передбачено виділення 129,151 тис.грн на обов’язкове співфінансування видатків, що фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальноїсередньої освіти «Нова українська школа».

Окрім цього, на пленарному засіданні було погоджено фінансування з районного бюджету капітального ремонту системи опалення Благодатненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у сумі 337,549 тис.грн з районного бюджету з перспективою виділення аналогічної суми з бюджету Благодатненської сільської ради для забезпечення комфортних умов навчання взимку дітей у зазначеній школі.

Принагідно голова районної ради Олег Федорович Старенький проінформував присутніх про ремонтні роботи, що вже проведені та ще тривають на різних об’єктах соціальної та культурної сфери району за кошти районного бюджету, вказавши на стабільність виконання запланованих заходів.

Разом з вищезазначеним депутати схвалили низку рішень щодо управління майном права спільної власності територіальних громад району та погодили розроблений проект на тему «Капітальний ремонт спортивної зали Антонівської філії ОЗ СНВК«Академічна гімназія» для участі в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, погодившись, у разі його перемоги, виділити співфінансування для його реалізації з районного бюджету. Цей проект дійсно потрібен – адже вже не одне десятиріччя учні Антонівки не мають змоги займатися фізкультурою: аварійний стан та руйнація спортивного залу перешкоджають цьому.

Прикметно, що, вболіваючи за долю розробленого районною радою проекту, на засіданні були присутні й директор Антонівської філії Т.В.Шевченко, й директор ОЗ СНВК«Академічна гімназія» Г.О.Соценко на відміну від окремих очільників сільських громад, яких вже протягом кількох років аж ніяк не цікавлять нагальні питання життєдіяльності їхніх громад, які вирішуються на районному рівні – це, як зазначив голова районної ради, віднині буде одним із вирішальних факторів у розгляді звернень та клопотань від місцевих рад.

За рекомендацією постійних комісій у розділі «Різне» на пленарному засіданні було розглянуто та затверджено звернення депутатів Скадовської районної ради Херсонської області до Адміністрації Президента України щодо відставки Турика В.А. з посади голови Скадовської районної державної адміністрації, з текстом якого можна ознайомитися за посиланням