Про використання бюджетних коштів

17135

19 жовтня 2018 року Михайлівська школа радо відчинила двері перед почесними гостями: депутатам Херсонської обласної ради та Скадовської районної ради було презентовано результати виділеного фінансового ресурсу для ремонту закладу, який у сумі склав майже 4 млн.грн.

Директор навчального закладу Тетяна Василівна Загуменна презентувала результати спільної праці, звернувшись із словами вдячності до присутніх на заході депутатів обласної ради на чолі із заступником голови Херсонської обласної ради Віталієм Вікторовичем Булюком та депутатів районної ради на чолі із головою районної ради Олегом Федоровичем Стареньким, окремо подякувала виконавцю ремонтних робіт ТОВ «ПМК-159» та особисто директору Сергію Борисовичу Пацаю та начальнику комунальної установи «Скадовський районний центр ФГО» Олексію Володимировичу Фролову.

Як відмітили депутати, приємним є той факт, що спільна ініціатива обласних та районних обранців була активно підтримана педагогічним колективом і батьківською громадою школи – їх участь та допомога дозволили підтримати естафету перетворення приміщень закладу на сучасні та власними силами долучитися до ремонтних робіт у фойє, які не були передбачені у проекті.

Оглядаючи на місці результати «роботи» бюджетних коштів, учасники заходу мали змогу особисто пересвідчитись у корисності ухвалених ними рішень: фактично непридатне до використання приміщення нового корпусу школи було, хоча й поки що частково, відремонтовано та вже використовується для навчального процесу. У відновлених приміщеннях займаються дітлахи, а їхні щасливі посмішки і щирі слова вдячності за змогу навчатися у затишних нових класах є еквівалентом найвищої оцінки роботи депутатів.

Хоча й використано немало коштів, але відновлення роботи нового корпусу школи, де навчається 259 учнів, того вартує. Так, на капітальний ремонт даху було використано 1470 тис.грн, спортзалу – 912 тис.грн, системи електропроводки та освітлення -140 тис.грн, водовідведення – 103 тис.грн, реконструкцію опалювальної мережі – 270 тис.грн ще за 137 тис. грн було попередньо придбано новий потужний універсальний опалювальний котел для ЗОШ, а також відремонтовано дві аудиторії для перших класів. Загалом з районного бюджету було профінансовано більше З млн.грн, з обласного за ініціативою депутата Херсонської обласної ради Віталія Вікторовича Булюка – 700 тис. грн.