Робота позачергової тридцять шостої сесії районної ради

840

05 грудня під головуванням голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання позачергової 36 сесії районної ради 7 скликання, потреба в проведенні якого була обумовлена необхідністю внесення змін до районного бюджету на 2018 рік та деяких районних програм.

Питання порядку денного були попередньо детально опрацьовані депутатами постійними комісіями районної ради на засіданні, яке передувало роботі сесії.

Про запропоновані зміни до районного бюджету на 2018 рік інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Резніченко Тетяна Леонідівна, зокрема переглянуто призначення з метою акумуляції коштів для забезпечення функціонування трьох дошкільних закладів району, діяльність яких була паралізована через недостатність коштів у бюджетах відповідних місцевих рад. Таким чином, 27800 грн спрямовано на дитячий садочок на території Антонівської ради, 92809 грн – Олександрівської ради, 108000 грн – Широківської ради. 71462 грн передбачено на фінансування заходів районної програми “Розвитку фізичної культури і спорту в Скадовському районі на 2018-2020 роки”.

Також депутати підтримали внесення змін до районної цільової комплексної програми захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2017-2019 роки – 43229 грн виділено для 19-ДПРЧ Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області для співфінансування проведення поточного ремонту.

На відповідне звернення райдержадміністрації та за рекомендацією постійних комісій до порядку денного сесії було невідкладно включені питання про внесення змін до районних програм «Територіальна оборона в Скадовському районі на 2018-2020 роки», «Мобілізаційна підготовка та мобілізація» на 2018 рік. Беручи до уваги необхідність виділення коштів у зв’язку з військовим станом – 196,5 тис. грн спрямовано на проведення відповідних заходів. А 3316 грн направлено на підготовку підрозділів районної державної адміністрації з нормованого забезпечення населення Скадовського району до функціонування в особливий період.

Районні обранці підтримали необхідність внесення змін до районної програми «Розвиток людського капіталу Скадовського району на 2017-2021 роки». Даним рішенням передбачено виділення коштів з районного та місцевих бюджетів на навчання демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні АТО, у вищих навчальних закладах за спеціальностями.

Разом з вищезазначеними проектами, депутатами були схвалені також рішення щодо управління майном права спільної власності територіальних громад району.

Також на засіданні було нагороджено чемпіонку Європи і Світу з боротьби вільної Кулагіну Антоніну цінним подарунком та тренера Ціомашко Валерія Миколайовича грамотою районної ради.

Наприкінці засідання Олег Федорович привітав усіх присутніх з професійним святом – Днем місцевого самоврядування, подякував за плідну співпрацю, результатом якої є невпинна робота з розвитку нашого району.

Після завершення роботи сесії відбулася нарада щодо перспективи створення інклюзивно-ресурсного центру в Скадовському районі.