Виїзний прийом у Тарасівській сільській раді

816

Черговий особистий прийом громадян 21 лютого 2019 року голова районної ради Олег Федорович Старенький здійснив у Тарасівській сільській раді, де ознайомився з перспективами розвитку громади та її нагальними проблемами.

На зустрічі були присутні сільський голова Тимощук Зоя Миколаївна, депутат районної ради Денисов Валерій Володимирович, депутати сільської ради, керівники бюджетних установ та організацій, інші представники місцевої громади.

Бардачова Лілія Іванівна, жителька с.Дарівка, порушила питання реформування медичної галузі, а саме: чи продовжить свою діяльність місцевий ФАП. Олег Федорович повідомив, що за умовами медичного реформування, відбулися зміни у принципі фінансування медичних пунктів, які обслуговують до 750 жителів – їх робота у звичному режимі не передбачена. Але депутатами районної ради на засіданні спеціально створеної робочої групи було розглянуто дане питання та рекомендовано детально вивчити ситуацію спільно з очільниками громад та місцевими медичними працівниками щодо можливості продовження роботи фельдшерських пунктів із вказаним обсягом навантаження.

Жвавого обговорення під час прийому здобуло питання ремонту ділянки дороги с.Приморське – с.Тарасівка. Зикова Зінаїда Володимирівна, соціальний працівник ради, звернулася з даною проблемою, її підтримали Тюрдьо Микола Миколайович, член виконавчого комітету, та Коваленко Володимир Володимирович, депутат Тарасівської сільської ради. Неодноразово громада зверталася до Херсонської обласної державної адміністрації та Служби автомобільних доріг у Херсонській області – отримували відповіді, що дана дорога потребує капітального ремонту, але в межах наявної фінансової можливості. Протягом кількох років питання так і залишається невирішеним. На сьогодні рівень руйнування автомобільного покриття досяг критичної межі, що є аварійним та унеможливлює надання невідкладної швидкої допомоги населенню. Майже три місяці автоперевізник не здійснює рейси до с.Дарівка у зв’язку з неможливістю проїхати до села. До с.Тарасівка автобус приїжджає тільки двічі на тиждень, а за несприятливих погодних умов перевізники взагалі відмовляються здійснювати перевезення пасажирів. Олег Федорович запропонував направити запит до районної державної адміністрації щодо перегляду договорів на обслуговування маршрутів перевізниками через порушення умов надання послуг.

Ганоцька Наталя Володимирівна, директор Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, подякувала за фінансування з районного бюджету утримання ставки кухаря та озвучила прохання батьків учнів провести у приміщенні школи реконструкцію опалювальної системи та ремонт електрощитової. Наразі електричний котел не працює на повну потужність, що призводить до порушення температурного режиму в освітньому закладі. Очільник районних обранців зауважив, що спочатку потрібно визначитися із об’ємом робіт та підготувати проектно-кошторисну документацію.

Всі питання, порушені під час зустрічі, взяті на контроль та при наявності вільного фінансового ресурсу будуть вирішені.