12 березня під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання президії районної ради і постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів.

Депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік та пропозиції щодо внесення змін до цьогорічного районного кошторису, зокрема щодо розподілу залишків коштів районного бюджету, що склалися станом на 01 січня 2019 року, у сумі 7046821,40 грн, з них:

– освітньої субвенції  – 4729845,20 грн;

– медичної субвенції 409895,79 грн;

– субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров`я за рахунок коштів медичної субвенції у сумі 5402 грн;

– субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 210000 грн;

– кошти загального фонду  районного бюджету – 1671689,48 грн;

– залишок коштів спеціального фонду – 19988,93 гривень.

До уваги членів президії та комісії було представлено аналіз звіту райдержадміністрації про виконання районної програми використання коштів цільового фонду соціально-економічного та курортно-рекреаційного розвитку Скадовського району“ – за підсумками виконання 2018 року дана програма отримала оцінку «задовільно». Разом з цим було одноголосно погоджено заходи зазначеної Програми на 2019 рік.

Депутати детально розглянули програму економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2019 рік та погодили проект рішення про внесення змін до програми щодо запровадження матеріального стимулювання окремих колективів та громадян району в частині передбачення коштів на заходи, пов’язані з вшануванням пам’яті загиблих учасників Операції Об’єднаних сил, відомих земляків.

Також учасники засідання опрацювали і погодили проект рішення про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних некомерційних підприємств у галузі охорони здоров’я Скадовського району, що у перспективі слугуватиме для усіх підприємств даної сфери.

Наостанок присутні заслухали інформацію щодо надходження та використання коштів від орендної плати КЗ «Скадовський районний будинок культури ім.Шевченка» і Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, зауваживши на необхідності використання фінансового ресурсу виключно на покращення матеріально-технічної бази даних закладів.

Тож постійні комісії завершили роботу з підготовки проектів рішень, які заплановано розглянути на засіданні 39 сесії районної ради, що відбудеться вже 15 березня 2019 року.