Чорнобиль поламав життя мільйонів людей, назавжди розділив їх долі на дві половини: мирне життя до катастрофи і небувале горе, яке не піддається будь-якому виміру, після 26 квітня 1986 року. Відтоді кожен з нас живе з великою тривогою за майбутнє прийдешніх поколінь, яких торкнулося Чорнобильське лихо, і усвідомлює всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу. Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей.

Багато жителів нашого району стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям, а дехто й власним життям.

У читальній залі центральної бібліотеки для дорослих за участі ліквідаторів аварії, молоді та громадськості відбувся захід, приурочений 33-им роковинам Чорнобильської катастрофи.

Присутні вшанували пам’ять про жертв протистояння радіаційному забрудненню хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятної стели героям-ліквідаторам, усвідомлюючи, що Чорнобиль – то чорний біль нашої землі і скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Виступаючи від імені голови районної ради Олега Федоровича Старенького та спільноти районних обранців,  радник голови районної ради Сергій Володимирович Зеленюк зауважив: «Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство. Кожен з ліквідаторів Чорнобиля – справжній герой, який повинен повсякчас відчувати шану і повагу з боку суспільства. Щиро бажаю кожному з вас міцного здоров’я, достатку і злагоди в родинах!».

За мужність, самовідданість, героїзм і високий професіоналізм, проявлені при виконанні громадянського обов’язку та з нагоди Дня Чорнобильської трагедії Почесними грамотами районної ради було нагороджено ліквідаторів Падеріна Павла Єгоровича і Щербину Григорія Володимировича.

Героїчний подвиг «чорнобильців» назавжди залишиться в душах і серцях усіх людей!