Позачергова 50 сесія Скадовської районної ради

1916

10 квітня 2020 року під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося позачергове 50 пленарне засідання районної ради 7 скликання, питання порядку денного якого було попередньо опрацьовано на спільному засіданні постійних комісій.

Терміновість скликання даного засідання була обумовлена необхідністю внесення змін до головного фінансового документу району для забезпечення виділення коштів зокрема місцевим закладам охорони здоров’я на закупівлю засобів захисту та на інші попереджувальні заходи по запобіганню розповсюдженню на території району коронавірусної інфекції СОVID-19.

Начальник фінансового відділу райдержадміністрації Підгайна Ольга Яківна проінформувала про запропоновані зміни до районного бюджету, які полягають у необхідності розподілу субвенцій з обласного та місцевих бюджетів, а також перерозподілу коштів на об’єкти, які потребують першочергової уваги. Так, за рахунок надходжень з обласного бюджету 841,1 тис.грн спрямовано на фінансування лікування хворих на цукровий діабет. А субвенцію з бюджету Скадовської міської ради у розмірі 350 тис.грн направлено: 50 тис.грн – на проведення капітального ремонту санітарного автотранспорту для Скадовської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги КНП «ОТЦЕМД та МК» Херсонської обласної ради; 200 тис.грн – для КНП «Скадовська центральна районна лікарня» Скадовської районної ради та 100 тис.грн – для КНП «Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги» Скадовської районної ради на заходи по запобіганню розповсюдженню на території району коронавірусної інфекції.

Крім цього, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОVID-19» (зі змінами) у зв’язку з проведенням заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і наслідків стихійного лиха на території Скадовського району, із резервного фонду районного бюджету виділено 318,881 тис.грн Комунальним  некомерційним підприємствам Скадовської районної ради: «Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги» та «Скадовська районна центральна лікарня».

У період карантину не припиняється робота по підготовці до проведення капітальних ремонтів та облаштуванню закладів освіти району, тому за рішенням сесії кошти залишку освітньої субвенції направлено на: капітальний ремонт покрівлі корпусу №1 ОЗСНВК «Академічна гімназія» (555 тис.грн додатково); капітальний ремонт системи опалення Скадовської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (1386 тис.грн); придбання технологічного обладнання для харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів  (291,538 тис.грн) та  2-ох котлів для Володимирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (169 тис.грн).

За рахунок перерозподілу бюджетних призначень:

– зменшено на 30 тис.грн видатків на енергоносії (природний газ), вивільнені кошти спрямовано на співфінансування придбання обладнання для харчоблоку Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

– 350 тис.грн направлено на співфінансування видатків на придбання шкільного автобусу, за рахунок зменшення видатків на придбання продуктів харчування та на інші послуги по закладам освіти;

– зменшено поточні видатки на придбання товарів, продуктів харчування та на оплату за природний газ на загальну суму 475,793 тис.грн та відповідно на цю ж суму збільшено капітальні видатки для здійснення капітального ремонту сходового майданчика, коридору, актової зали Антонівської філії ОЗСНВК «Академічна гімназія».

Крім цього, у зв’язку із процесом реформування вторинної ланки надання медичної допомоги депутати затвердили нову редакцію Статуту КНП «Скадовська ЦРЛ» Скадовської районної ради і фінансовий план даного підприємства на 2020 рік.

Головний лікар районної лікарні Костянтин Валерійович Руденко, у свою чергу, проінформував представників депутатського корпусу районної ради про епідеміологічну ситуацію в районі (випадків захворювання на коронавірус СОVID-19 не виявлено) та області, про заходи, які вживаються медичними працівниками з метою упередження поширення коронавірусної інфекції, ознайомив із станом забезпечення обладнанням ЦРЛ. Відповідаючи на запитання депутатів, закликав проводити роз’яснювальну роботу із виборцями по дотриманню ними умов карантину та наголосив на необхідності в умовах пандемії використання населенням лише достовірної інформації з офіційних  джерел. Окремо подякував керівництву і деяким депутатам районної ради за особисто ними перераховані кошти на спецрахунок підприємства та надану допомогу у натуральному вигляді – усе це буде спрямовано на вжиття попереджувальних заходів по боротьбі із коронавірусом та забезпечення належних умов для хворих і лікарів у разі спалаху інфекції.

Враховуючи аграрну спрямованість нашого регіону та висловлюючи думку своїх виборців, депутати поцікавились перспективою відновлення роботи районного кооперативного ринку: сільгосптоваровиробники виростили продукцію, термін придатності якої досить обмежений, а реалізувати її не можуть. За наявною інформацією дане питання поки що залишається не вирішеним – ніхто не бере на себе відповідальність за виконання усіх законодавчо встановлених вимог до роботи ринку під час карантину.

Завершуючи пленарне засідання, голова районної ради Олег Федорович Старенький подякував депутатам за розуміння ситуації та відповідальне ставлення до свого громадського обов’язку в нинішніх умовах.