Постійні комісії опрацювали питання порядку денного 54 сесії районної ради 7 скликання

1160

09 жовтня 2020 року під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького члени постійних комісій опрацювали питання, що будуть винесені на розгляд 54 сесії районної ради 7 скликання, часом проведення якої депутати визначили 14 годину 16 жовтня 2020 року.

Про запропоновані зміни до показників районного бюджету проінформувала начальник фінансового відділу райдержадміністрації Підгайна Ольга Яківна. Також до уваги присутніх було представлено звіт про виконання районного бюджету за 6 місяців 2020 року, проєкт рішення по даному питанню було вирішено винести на розгляд сесії у запропонованій редакції.

Детально опрацювавши зміни до районних програм «Територіальна оборона в Скадовському районі на 2018-2020 роки» і комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Скадовському районі на 2018-2020 роки, було рекомендовано винести відповідні проєкти рішення на розгляд пленарного засідання. За результатами розгляду проєкту програми розвитку туризму та курортів у Скадовському районі на 2020-2021 роки, районні обранці висловили позицію щодо неактуальності прийняття зазначеної програми у зв’язку із впровадженням адміністративної реформи. При цьому Олег Федорович наголосив, що, зважаючи на зміну меж Скадовського району за рахунок приєднання населених пунктів Голопристанського і Каланчацького районів, важливо враховувати й їх туристичні та рекреаційні можливості.

У ході засідання обговорили і питання щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Скадовського району» Лиховиду О.М. та рекомендували винести даний проект рішення на розгляд 54 сесії районної ради 7 скликання.

Також члени комісій відпрацювали зміни до фінансових планів КНП «Скадовська ЦРЛ» Скадовської районної ради і КНП «Скадовський центр ПМСД» Скадовської районної ради та до Статутів Скадовської районної лікарні і міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Поміж того, депутати розглянули низку листів, які надійшли до районної ради: за наслідками обговорення листа райдержадміністрації щодо поновлення роботи школи у с.Петропавлівка Благодатненської сільської ради районні обранці взяли до відома інформацію та залишили лист без розгляду, оскільки не було надано ані обґрунтувань для даного кроку, ані відповідного пакету документів у тому числі й фінансових розрахунків. На час отримання цього листа зазначений заклад освіти вже було виключено з реєстру, а значить поновлення роботи не можливе. Крім того, переважна кількість дітей с.Петропавлівки успішно відвідує та отримує знання у Благодатненській ЗОШ, тому їх батьки не згодні повертати дітей до Петропавлівської школи – наголошують фахівці райдержадміністрації.

Окремо члени постійних комісій розглянули листи щодо забезпечення дезінфікуючими засобами навчальних закладів – ця проблема наразі набула особливої актуальності, а через дефіцит коштів районного бюджету вирішити її наразі неможливо у повному обсязі: виділення 100 тис.грн на 18 шкіл району ситуацію не врятує. Тому райдержадміністрації надано доручення розробити та надати на розгляд 54 сесії районної ради текст звернення щодо надання відповідною Постановою Кабміну права використання на дані цілі частини освітньої субвенції з державного бюджету або залучення коштів державного фонду боротьби з COVID-19.

Також члени комісій заслухали інформацію районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КЗ «Скадовський районний будинок культури ім.Шевченка» та КНП «Скадовський центр ПМСД» Скадовської районної ради про надходження та використання коштів від орендної плати за II  і III квартали поточного року.

Наприкінці засідання депутати взяли до відома відповіді Головного управління та Скадовського відділення Національної поліції в Херсонській області на запита депутата Скадовської районної ради 7 скликання Соценка В.І. щодо надання вичерпної інформації про вчинення на території Скадовського району злочинів у період 2019-2020 років.