КАРТОПЛЯНИЙ БЛОКЧЕЙН 2021

311

26-27 серпня 2021 року в селі Чулаківка на базі фермерського господарства “Аделаїда” проведений Всеукраїнський день картоплі «Картопляний блокчейн 2021». Це єдиний в Україні спеціалізований захід для виробників картоплі, організований у тісній співпраці Української асоціації виробників картоплі та компанії «ДЛГ Україна».

Участь у відкриті “Картопляного блокчейну” взяв Міністр аграрної політики та продовольства України Романа Лещенко. До урочистої події долучився голова Скадовської районної ради Віталій Соловйов.

Головною подією заходу стало урочисте відкриття першої черги картоплесховища ФГ «Аделаїда» місткістю 15 тис.тонн. Вартість проєкту 110 млн.грн. Учасники дійства мали змогу ознайомитися з 76 різноманітними сортами картоплі від 8-ми селекційних компаній, спеціалізованою технікою, системами удобрення та захисту рослин. А також, агрохімічні компанії показали методи внесення агрохімікатів дронами.

Справжньою родзинкою заходу стала демонстрація вітчизняного промислового посадкового комплексу та лінії з доробки картоплі, що були представлені широкій аудиторії вперше. Свої пропозиції промисловим виробникам картоплі презентували понад 60 компаній, які утворили справжнє наметове містечко.

В цей великий день для аграріїв Херсонщини Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, голова облдержадміністрації Сергій Козир та заступник голови Всеукраїнської асоціації громад Олександр Лейбзон підписали Меморандум про співпрацю

Всеукраїнський день картоплі «Картопляний блокчейн-2021» набув своєї ваги завдяки сприянню Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.