Особистий прийом громадян голови районної ради у с.Шевченко та с.Приморське

866

25 жовтня 2018 року відбулися виїзні прийоми громадян головою районної ради у Шевченківській та Приморській сільських радах.

Голова районної ради Олег Федорович Старенький відвідав громади району з метою ознайомлення з перспективами розвитку громад та їх нагальними проблемами.

На зустрічі у селі Шевченко були присутні сільський голова Кручиненко Сергій Миколайович, депутат районної ради Журавський Анатолій Лаврентійович, керівники бюджетних установ та організацій, інші представники місцевої громади.

Очільник районних обранців акцентував увагу присутніх на нагальній потребі активно укладати договори з сімейним лікарем. Реформування медичної галузі передбачає, що через Державний центр здоров’я з січня 2019 року буде фінансуватися тільки та кількість жителів, яка до кінця 2018 року заключила такі договори.

Разом з цим, голова районної ради проінформував про результати ремонтних робіт, що протягом року були здійснені на різних об’єктах соціальної та культурної сфери району за кошти районного бюджету.

Обговорюючи питання наповнення місцевого бюджету, Олег Федорович звернув увагу на проблему низького рівня надходження коштів, причиною якої є «тіньова» діяльності підприємств та підприємців, фермерів та сільгосптоваровиробників, які майже не сплачують податки до бюджетів. Кручиненко Сергій Миколайович зазначив, що навіть підвищення ставки оподаткування не сприяло вирішенню даного питання у раді – велика частина коштів направлена на утримання місцевого дитсадка. Голова районної ради запропонував підготувати всі проблемні питання та винести їх на розгляд на Дня голови.

Представник місцевого комунального підприємства звернувся з проблемою аварійного стану водонапірної башти у с.Петрівка. На що Олег Федорович відповів, що згідно з програмно-цільовим методом фінансування будь-які роботи слід планувати у рамках реалізації відповідної районної програми, виконавцем районних програм за законодавством є  райдержадміністрація, яка не переймається проблемою водопостачання у с.Петрівка. Депутат районної ради Журавський А.Л. підтвердив це, оскільки райдержадміністрація навіть на його депутатський запит з цього питання не відреагувала.

Загалом, громада с.Шевченко прагне до згуртованості у досягненні конкретних результатів покращення життєдіяльності всього району та сільської ради, має низку проектів для цього і готова до їх спільної реалізації.

У селі Приморське, де були присутні сільський голова Торак Юрій Васильович, керівники бюджетних установ, організацій та інші представники місцевої громади, також були обговорені нагальні питання реформування медичної галузі, наповнення місцевих бюджетів, проведення ремонтів. Так, у Приморській філії ОЗ СНВК «Академічна гімназія» залишається потреба заміни покриття підлоги у спортивній залі школи.

Традиційно, після обговорення актуальних питань, Олег Федорович разом з сільським головою Тораком Ю.В. оглянули фельдшерсько-акушерський пункт, будинок культури та загальноосвітню школу, де цього року було проведено частковий ремонт та встановлено обладнання для опалення приміщень.

Перш за все, відвідали фельдшерсько-акушерський пункт, де відремонтовано дах та двері. Звернули увагу на нестачу ліків у ФАПі, через низький рівень товарообігу комунальна аптека не забезпечує у повній мірі потребу лікувального закладу у медичних препаратах. Було вирішено невідкладно провести нараду з даного питання.

Після цього завітали до місцевого закладу культури, де оглянули нещодавно встановлене нове електричне опалення глядацької зали та кабінетів – стало набагато тепліше та комфортніше працювати і проводити заходи у будинку культури.

Наприкінці зустрічі оглянули загальноосвітню школу – філію ОЗ СНВК «Академічна гімназія», де було частково відремонтовано дах, і водопостачання та водовідведення в їдальні. Голова районної ради зауважив, що ремонти проводяться за спільні кошти всієї громади, а дбайливе та господарське ставлення до відремонтованого майна – це обов’язок тих, хто ним користується, тож зливну трубу з даху слід своєчасно очищувати від опалого листя, щоб вона вже на наступний рік не вимагала відновлення чи заміни. Окресливши перспективи та потреби ремонтних робіт в закладі, очільник районних обранців виказав сподівання на свідоме ставлення членів громади до наповнення бюджету, адже потреб багато, а їх виконувати немає за що, оскільки на території району наразі домінує «тіньова» економіка, яка аж ніяк не сприяє розвитку.