Ухвалено бюджет району на 2019 рік

832

21 грудня 2018 року під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося пленарне засідання 37 сесії, головним питання порядку денного якої, безперечно, було ухвалення рішення про районний бюджет на 2019 рік.

Злагоджена, а головне – націлена на досягнення спільного результату, робота депутатського корпусу дозволила попередньо конструктивно опрацювати усі питання порядку денного сесії на засіданнях президії та постійних комісій.

Слід зазначити, що проектом районного бюджету охоплено усі ланки життєдіяльності району – всі цифри узгоджено з розпорядникам коштів та застосовано формульний метод розподілу субвенцій. Зрозуміло, що наповнення районного бюджету 2019 року є недостатнім у співвідношенні до потреб громади – чи не найголовнішим чинником у цьому процесі є розмір сплати податків та зборів з доходів, отриманих від діяльності на території району. Саме тому депутатами було ініційовано та підтримано звернення щодо необхідності легалізації найманої праці та отриманих доходів, яке буде опубліковано та направлено до Асоціації фермерів Скадовського району, Скадовської районної державної адміністрації, місцевих рад району, Скадовської державної податкової інспекції Херсонського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Також на пленарному засіданні було відкореговано призначення видатків районного бюджету на поточний рік, надано згоду голові районної ради на укладання договорів про отримання та передачу бюджетних коштів відповідно до рішень інших місцевих рад.

Враховуючи значне фінансове навантаження на районний бюджет, а це майже 3 млн.грн, депутати все ж одноголосно погодилися продовжувати утримувати й у 2019 році за рахунок коштів районного бюджету додаткові 40,5 штатних одиниць закладів загальної середньої освіти району серед яких лише кухонних працівників 29,5 штатних одиниць. Адже у протилежному випадку (враховуючи обмежений фінансовий ресурс місцевих рад, які і мають цим опікуватися) – дані витрати лягли б на плечі батьків учнів шкіл, аби їх діти мали змогу харчуватися під час навчання, щоб призвело до здорожчання оплати за харчування у рази.

Такої ж одностайності досягли при прийнятті рішення про створення в районі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Скадовської районної ради – робота над державною реєстрацією даної установи розпочнеться вже з 01 січня 2019 року.

Рішенням 37 сесії було внесено зміни до районної комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки: до списку отримувачів одноразової матеріальної допомоги мобілізованим військовослужбовцям, учасникам добровольчих формувань, військовослужбовцям за контрактом та їх сім’ям, які опинилися у скрутному становищі внаслідок поранення, хвороби та інших непередбачених обставин на підставі медичного висновку, включено матір пораненого військового із с.Красне, які потребує коштів на лікування. Також цим рішенням передбачено кошти на виплату компенсації за пільговий проїзд та послуги зв’язку пільговим категоріям населення.

Не залишаючись осторонь питань медичної реформи та її наслідків для громади Скадовщини, депутати підтримали звернення депутатського корпусу Скадовської районної ради щодо перспективи організації надання первинної медичної допомоги мешканцям малочисельних сіл у зв’язку з проведенням медичної реформи до Прем’єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства регіонального розвитку України та районних рад усіх областей України.

Крім того, депутати ухвалили низку рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району та умов оплати праці окремих керівників установ та закладів.

Наприкінці пленарного засідання голова районної ради подякував районним обранцям за ефективну роботу у 2018 році, що, безперечно, на ділі підтверджують результати проведених протягом року робіт по закладам соціальної та культурної сфер району. Побажав усього найкращого, вітаючи з Новорічними та Різдвяними святами, що наближаються.