Низький уклін Вам, ветерани!

710

Наближається особливий день – 9 травня. День, що увійшов в історію, як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на планеті, в якій брали участь наші діди, прадіди, батьки та матері. День, що має особливе значення не тільки для людей старшого покоління, але й для сучасної молоді, адже сьогодні українське суспільство переживає нелегкі часи. Тому до цього величного свята найтепліші слова і найкращі квіти – ветеранам. Їм, героям фронту і тилу, низький уклін за все, що ніколи не припадатиме пилом історії, слугуючи найвищим взірцем для спадкоємців їхньої справи і слави.

Вже традиційно, напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні й Дня пам’яті та примирення, голова районної ради Олег Федорович Старенький взяв участь у привітанні вдома ветеранів війни, які проживають у м.Скадовську. Вручивши цінні подарунки, квіти, продуктові набори, Олег Федорович подякував героям за подвиг, мужність і нетлінну любов до Батьківщини, побажав міцного здоров’я, добра і миру.

У теплій розмові ветерани ділилися з гостями спогадами про бойову молодість, побратимів і буремні воєнні роки, дякували за увагу і щиро бажали Україні миру, адже знають, якою дорогою ціною доводиться його здобувати.

Цього дня вітання приймали:

Єрмаков Олексій Гнатович, 1926 року народження. У 1943 році з м.Скадовська був призваний на фронт зв’язківцем, у 1944 році отримав поранення. Демобілізувався з лав Радянської Армії у 1950 році. У мирний час працював трактористом у колгоспі «Радянська Україна». Має 39 років загального трудового стажу. За мужність та хоробрість, проявлені в боях з німецько-фашистськими загарбниками, нагороджений орденом Вітчизняної війни другого ступеня та орденом «За мужність».

Кривоногова Клавдія Дмитрівна, 1925 року народження. У 1943 році з м.Скадовська була призвана на фронт до лав Радянської Армії медичною сестрою 168 польового евакопункту, рятувала поранених бійців. Брала участь у бойових діях. Дійшла до м.Берлін, перемогу зустріла в Німеччині у м.Гранц. За мужність та хоробрість, проявлені у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками, нагороджена Орденом Вітчизняної війни та медалями «Жукова», «За взяття Кенігсберга», «За перемогу над Німеччиною».