Депутати розпочали підготовку до 40 сесії районної ради

794

14 травня під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання, на якому члени трьох постійних комісій розглянули питання порядку денного 40 сесії, засідання якої заплановано на 17 травня 2019 року, та листи і інформації відповідно до профілю діяльності.

До уваги депутатів районної ради були представлені звіти про роботу комунального закладу «Скадовська центральна районна лікарня» та комунального некомерційного підприємства «Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2018 році. За минулий рік за допомогою фінансування з районного бюджету були проведені ремонтні роботи декількох відділень комунального закладу, придбано нове медичне обладнання на умовах співфінансування з Скадовською міською радою, також через фонд «Україна потребує допомоги» отримано гуманітарний вантаж з Нідерландів. Наразі виникає питання оснащення робочих місць працівників, адже  згідно реформування, кожне місце повинно бути автоматизоване. Але як лікарні, так і центру ПМСД, перш за все, гостро стоїть проблема незабезпеченості лікарями. Тому що від кількості лікарів пропорційно залежить розмір фінансування від Національної служби здоров’я України. Проте, молоді спеціалісти відмовляються працювати в районі, через відсутність житла та низьку заробітну плату. Не менш важливим є питання необхідності створення п’ятого госпітального округу в області. Адже Херсонський округ територіально і за чисельністю населення перевищує норми, а Скадовський район найвіддаленіший від центру округу, що унеможливлює надання належного рівня обслуговування місцевих жителів. Але дане питання поки залишається не вирішеним.

Разом з цим, до уваги депутатів представлено низку проектів рішень щодо управління майном медичних закладів.

Також депутатами було підтримано винесення на розгляд сесії повторне звернення депутатського корпусу, яке буде направлено до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради та депутатів Верховної Ради обраних від Херсонської області щодо перспективи організації надання первинної медичної допомоги мешканцям малочисельних сіл у зв’язку з проведенням медичної реформи. Адже ситуація, яка склалася в медичній галузі району через реформування, загрожує сільському населенню втратою можливості отримання будь-якої медичної допомоги.

Окремо зупинившись на результатах діяльності КП «Центральна районна аптека №17», голова районної ради зауважив, що через суттєве зменшення прибутків у минулому році, було рекомендовано представити звіт про роботу підприємства за I квартал. В отриманому звіті вказано, що за перші три місяці 2019 року підприємство «вийшло в мінус»; прибутку від реалізації товару не вистачає на виплату заробітної плати та оплату комунальних послуг. Отже, депутатами районної ради було вирішено створити ліквідаційну комісію для припинення діяльності аптеки.

Також члени профільних комісій підтримали винесення на розгляд 40 сесії районної ради низку рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району, було взято до відома інформацію щодо реорганізації відділу культури Скадовської РДА.