Робота 46 сесії районної ради

544

26 листопада 2019 року, під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького, районні обранці прийняли важливі рішення на 46 сесії районної ради 7 скликання. Усі питання порядку денного пленарного засідання були детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Леонідівна Резніченко детально ознайомила із запропонованими змінами до районного кошторису на 2019 рік, які здебільшого стосуються уточнення видатків за клопотаннями розпорядників коштів. Поміж цим, згідно  рішення сесії Херсонської обласної ради для бюджету району виділено 35000 грн на реалізацію освітнього проекту “Холодний яр у серці нескореної української нації”.

Разом з цим, депутати районної ради погодили запропоновані зміни до районної комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки. Згідно ухваленого бюджетного рішення за рахунок окремих сільських рад було виділено кошти для проведення видатків на пільговий зв’язок – 9086 грн та пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян – 4229 грн.

Прийнято рішення щодо внесення змін до районної програми розвитку системи охорони здоров’я в Скадовському районі на 2017-2019 роки та затверджено проєкт даної районної програми на 2020 рік. На наступний рік цією програмою передбачено фінансування з районного бюджету капітальних та поточних ремонтів в приміщеннях ЦПМСД та ЦРЛ, придбання медичного обладнання, забезпечення лікувальних закладів видатками на оплату енергоносіїв та комунальних послуг, пільгового лікувального харчування та медичних препаратів за окремим списком, у тому числі й для хворих на цукровий діабет.

Також було затверджено фінансовий план на 2020 рік КНП«Скадовський центр ПМСД».

Одноголосно підтримано проєкт рішення про заходи у рамках виконання районної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки. Згідно цього рішення було затверджено список громадян, яким буде виплачено одноразову матеріальну допомогу відповідно до затвердженого Порядку. До списку включено перші 14 заяв від жителів Скадовського району. Рішенням позачергової 45 сесії районної ради 7 скликання було виділено 105 тис.грн для надання даної допомоги, але у разі наявності вільних коштів у районному бюджеті, буде збільшено обсяг фінансування для подальшого надання матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Також на сесії районної ради було розглянуто та ухвалено рішення щодо управління майном спільної власності територіальних громад району.

Наприкінці роботи 46 сесії було ухвалено звернення депутатського корпусу Скадовської районної ради Херсонської області щодо необхідності внесення змін до перспективного плану формування територій громад Херсонської області. Адже пропозиції, які неодноразово направлялися як до обласної ради, так і до обласної державної адміністрації від Скадовської районної державної адміністрації та місцевих рад Скадовського району, не були враховані при підготовці питання внесення змін до перспективного плану на 30 сесії Херсонської обласної ради, яка відбулась 15 листопада 2019 року. Тому депутатами районної ради було підтримано текст звернення та вирішено направити його до Херсонської обласної ради, Херсонської облдержадміністрації та Кабінету Міністрів України.