Депутатський корпус районної ради схвалив бюджет Скадовського району на 2020 рік

759

12 грудня під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання позачергової 47 сесії районної ради 7 скликання, порядком денним якої було охоплено важливі питання життєдіяльності району. Пленарному засіданню у цей день передувала робота постійних комісій районної ради.

Найголовнішим серед питань позачергової 47 сесії був проєкт районного бюджету на 2020 рік. Заслухавши доповідь начальника фінансового управління районної державної адміністрації Резніченко Тетяни Леонідівни та проаналізувавши прогнозовані показники, депутати одноголосно підтримали пропозицію затвердити запропонований проєкт без зауважень. Всі цифри попередньо було узгоджено з розпорядниками коштів. Вже протягом наступного року до кошторису будуть вноситись зміни з урахуванням фактичних фінансових показників.

Також на пленарному засіданні було заслухано звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2019 року, відкореговано призначення видатків районного бюджету на поточний рік, надано згоду голові районної ради на укладання у 2020 році договорів про отримання та передачу бюджетних коштів відповідно до рішень інших місцевих рад.

Зважаючи на ситуацію із скороченням штатної чисельності працівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, депутати підтримали пропозицію передати субвенцію державному бюджету у сумі 100227 грн задля забезпечення здійснення своєчасних виплат працівникам структурних підрозділів Скадовської районної державної адміністрації, що вивільняються в результаті такого скорочення, зокрема:

– відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації 42755 грн;

– відділу агропромислового та житлово-комунального розвитку районної державної адміністрації 20948 грн;

– відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації  25470 грн;

– фінансовому управлінню районної державної адміністрації 11054 грн.

Одноголосного схвалення здобув проєкт рішення про заходи у рамках виконання районної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки, згідно якого було узгоджено список громадян, яким буде виплачено одноразову матеріальну допомогу відповідно до затвердженого Порядку. До списку включено 7 заяв від жителів Скадовського району на загальну суму 50 тис.грн.

Рішенням позачергової 47 сесії було погоджено утримання коштом районного бюджету у 2020 році 31,5 штатних одиниць кухонних працівників, 8 додаткових посад непедагогічних працівників ОЗ СНВК «Академічна гімназія», 2 штатні одиниці посад заступника директора з навчально-виховної роботи, що відповідає за науково-експериментальну роботу. Таким чином районний бюджет бере на себе вагомий обсяг фінансових витрат з метою створення належних умов не лише для учнів освітніх закладів району, а і надання можливостей підвищення фахового рівня педагогів, їх самореалізації, популяризації закладів загальної середньої освіти Скадовщини та їх досягнень. Цим же рішенням було надано згоду відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації на утримання у 2020 році 0,5 штатної одиниці посади водія автотранспортних засобів та 0,5 штатної одиниці посади слюсаря з ремонту автомобілів комунального закладу Скадовської районної ради «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

Беручи до уваги необхідність дотримання техніки безпеки на маршрутах шкільних автобусів, було підтримано рішення про введення до організаційної структури Комунальної установи «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» на 0,5 штатної одиниці посади інженера з безпеки дорожнього руху.

Крім того, на сесії було ухвалено низку рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району та умов оплати праці керівників окремих установ, підприємств та закладів.

Наприкінці пленарного засідання голова районної ради подякував районним обранцям за ефективну роботу у 2019 році, що, безперечно, підтверджують результати проведених протягом року робіт по закладам соціальної та культурної сфер району. Побажав усього найкращого, вітаючи з Новорічними та Різдвяними святами, що наближаються.