ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ

446

26 квітня 2021 року, разом з усією Україною і світом, ми відзначили трагічні роковини – тридцять п’яту річницю з дня найстрашнішої у світі ядерної техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Очільники районної влади поклали квіти до пам’ятного знаку героям Чорнобильської катастрофи на алеї Слави та вшанували пам’ять героїв.

«Чорнобиль» обпік серця мільйонів українців і з того часу з цим словом асоціюється скорбота,  печаль,  біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим мирним атомом. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять народу зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими вони були. Та Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших громадян.

Подвиг цих людей назавжди записано до історії, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. В цей день усім, хто став частиною великого подвигу – порятунку людей від атомного лиха, ми бажаємо здоров’я, миру та довгих років життя. Гордість за вашу мужність та незламність завжди житиме у серцях людей!

Сьогодні ми низько вклоняємося та вшановуємо пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи кожного з нас.

Вічна пам’ять героям…