Голопристанська районна лікарня отримала сучасний рентген-апарат

443

19 травня 2021 року голова Скадовської районної ради Віталій Олександрович Соловйов зі своїм заступником Валентином Валентиновичем Рильським з приємною місією відвідали комунальне некомерційне підприємство «Голопристанська районна лікарня». Разом з головою Херсонської обласної ради Олександром Степановичем Самойленком керівництво району привітали головного лікаря Владислава Вадимовича Житнюка та медичних працівників з придбанням сучасного рентген-апарату, про який так давно мріяли не лише медики, а й кожен житель Голопристанщини.

Кошти на нього – а це 1 млн.грн, отримали завдяки перемозі в обласному конкурсі проєктів розвитку громад Херсонщини у 2019 році в рамках проєкту «Створення скринінг центру. Придбання сучасного цифрового рентгенодіагностичного обладнання для комунального підприємства Голопристанська центральна районна лікарня». Загальна вартість обладнання близько 2 млн. 800 тис.грн.

Це була спільна справа територіальних громад Голопристанського району до якої долучилися та надали фінансовий ресурс сім сільських рад (Великокардашинська, Збур’ївська, Малокопанівська, Новозбур’ївська, Новософіївська, Садівська, Чорноморська) та чотири об’єднані територіальні громади (Бехтерська, Долматівська, Гладківська та Чулаківська).

У своїй вітальній промові Віталій Олександрович висловив задоволення від результату, так як незважаючи на безліч перешкод, все ж вдалося втілити в життя цей надзвичайно важливий соціальний проєкт. За його словами, це була нелегка боротьба, яка розпочалася ще у 2019 році, коли Голопристанська районна рада здобула перемогу в обласному конкурсі та отримала призовий фонд у сумі 1 млн.грн з обласного бюджету. Згодом, у зв’язку з пандемією корона вірусу, ці кошти планували спрямувати на інші цілі, але районній владі вдалося їх відстояти і тому сьогодні медицина Голопристанщини зробила ще один впевнений крок до підвищення якості надання медичних послуг.

Голова районної ради Віталій Олександрович Соловйов висловив слова вдячності кожному, хто долучився до цієї доброї справи, особливо Херсонській обласній раді, депутатському корпусу Голопристанської районної ради 7 скликання, сільським радам та об’єднаним громадам. Побажав усім присутнім міцного здоров’я, родинного затишку, достатку, а медичним працівникам витримки, невпинного руху вперед задля втілення подібних вагомих суспільних проєктів, адже навіть маленькі кроки, якщо їх наполегливо повторювати, можуть привести до будь-якого бажаного результату.