Рекрутинг служби зайнятості

555

Впроваджені свого часу в роботу служби зайнятості елементи рекрутингу передбачають, передусім, більш активний підхід до пошуку затребуваних ринком праці кадрів, своєчасне та гнучке реагування на виклики часу.

Фахівці-рекрутери  Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості кожного дня співпрацюють з роботодавцями та шукачами роботи, ознайомлюючи їх з послугами рекрутингу. Складають тексти оголошень про вакансії, розміщують інформацію на інтернет-ресурсах, аналізують професійні якості шукачів роботи, презентують кандидатів роботодавцю, організовують зустрічі з претендентами та узгоджують дату проходження співбесіди.

Інформаційний простір, в якому працюють рекрутери, майже необмежений: соціальні мережі, сайти пошуку роботи, портал Державної служби зайнятості, сайти підприємств тощо.

Інколи претендентів на ту чи іншу посаду доводиться шукати поза межами центру зайнятості, через засоби масової інформації, шляхом вивчення резюме, перегляду спеціалізованих сайтів з пошуку роботи тощо. Власне, добором потенційних працівників і займається рекрутер, котрий використовує різні способи та методи для того, щоб вільні робочі місця не простоювали.

У випадку, коли роботодавець має можливість вирішення питання забезпечення працівників житлом, то служба зайнятості може підібрати  персонал відповідної кваліфікації з інших регіонів України.

Зокрема в Скадовській районній філії вже напрацьований подібний досвід підбору персоналу. Сезонні вакансії роботодавців нашого району  укомплектовуються працівниками з інших областей та районів.

Так, з початку року за допомогою сектору рекрутингу в закладах оздоровлення та відпочинку знайшли сезонну роботу 59 осіб, в тому числі мешканці Львівської, Дніпропетровської, Луганської, Миколаївської областей, деяких районів Херсонської області та Скадовського району.

Кадрові служби економлять час на пошук і добір охочих працевлаштуватися, не проводять чисельних співбесід, не витрачають кошти на розміщення платних оголошень, оскільки цим питанням займається рекрутер центру зайнятості безкоштовно. Шукачам роботи така співпраця допомагає знайти роботу до душі відповідно до професійних навичок і побажань. Водночас запроваджені прийоми сприяють зростанню іміджу служби зайнятості, презентують її як сучасну сервісну структуру, яка ефективно виконує посередницькі функції на ринку праці.