Воїни-інтернаціоналісти Скадовщини відзначили 31-ту річницю виведення радянських військ з республіки Афганістан

540

15 лютого Україна вшановує подвиг людей, яким довелося брати участь у локальних війнах та збройних конфліктах у різних куточках світу. Цю пам’ятну дату приурочено до дня виводу радянських військ з території республіки Афганістан.

Представники влади та громадськості нашого району зібрались у мистецькій залі районного будинку культури ім.Шевченка на урочисті заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, аби засвідчити мужність і героїзм воїнів-афганців та їхніх побратимів, які виконували свою непросту інтернаціональну місію в більш як двадцяти країнах світу.

Радник голови районної ради Сергій Володимирович Зеленюк від імені голови районної ради Олега Федоровича Старенького і депутатського корпусу районної ради, засвідчивши шану і повагу воїнам, які пройшли крізь пекло воєн, побажав єдиній мужній родині мирного неба, здоров’я, сімейного затишку, а полеглим – вічної пам’яті і слави. «Ваш життєвий досвід є прикладом для нового покоління захисників Вітчизни та підростаючого покоління Скадовщини», – наголосив Сергій Володимирович.

За мужність, відвагу, хоробрість, активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Почесною грамотою районної ради нагороджено учасників бойових дій в Республіці Афганістан – Ісаєва Геннадія Івановича і Машкаринця Віталія Івановича.

Схиливши голови в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети, учасники урочистого зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на знак поваги до мужності, бойових і трудових здобутків учасників бойових дій на території інших держав.