Про результати роботи позачергової тридцять п’ятої сесії районної ради

666

14 листопада під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання позачергової 35 сесії районної ради 7 скликання.

Усі питання порядку денного були попередньо опрацьовані депутатами на спільному засіданні постійних комісій районної ради з питань: планування, бюджету та фінансів; гуманітарної політики, медицини та соціального захисту населення; мандатної, з питань депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку; промисловості, транспорту, будівництва та управління об’єктами спільної власності територіальних громад району, за участю депутатів постійної комісії агропромислового комплексу, екології та земельних ресурсів, що передувало роботі сесії.

Про зміни до районного кошторису на 2018 рік проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Леонідівна Резніченко. Перерозподіл коштів, перш за все, пов’язаний з необхідністю збільшення фінансування на закупівлю природного газу за підвищеною урядом ціною для опалення загальноосвітніх шкіл району, а також з надходженням субвенцій від місцевих бюджетів на придбання музичної апаратури та проектора для Лазурненської ЗОШ І-Ш ступенів; придбання вікон для Новомиколаївської ЗОШ І-Ш ступенів; організацію харчування дітей в Приморській філії ОЗСНВК “Академічна гімназія” та пільговий проїзд в автомобільному транспорті міжміського сполучення мешканців Володимирівської сільської ради.

Також депутатами було схвалено низку рішень щодо управління майном права спільної власності територіальних громад району, зокрема стосовно  надання в оренду Одеському регіональному структурному підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху земельної ділянки за межами населеного пункту на території Антонівської сільської ради площею 0,2 га для будівництва інженерних споруд трасового радіолокаційного комплексу Украероруху.

Враховуючи соціальне напруження та негативні наслідки, до яких може призвести подальше підвищення цін на природний газ, учасниками засідання було детально опрацьовано, доповнено та одноголосно підтримано проект рішення про затвердження тексту звернення депутатів Скадовської районної ради щодо негайного скасування Постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. Дане звернення буде направлено до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Після завершення роботи сесії відбулося засідання постійної комісії мандатної, з питань депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку по здійсненню зовнішнього контролю стосовно врегулювання конфлікту інтересів.