Виїзний прийом у Ульянівській сільській раді

694

Відповідно до попередньо затвердженого графіку, голова районної ради Олег Федорович Старенький щомісяця відвідує громади району з метою спілкування з громадою та допомоги у вирішенні проблем життєзабезпечення сіл. Так, 15 листопада 2018 року черговий виїзний прийом громадян головою районної ради відбувся в Ульянівській сільській раді.

На зустрічі у селі Ульянівка були присутні сільський голова Твердохліб Надія Юріївна, керівники бюджетних установ та організацій, інші представники місцевої громади.

Очільник районних обранців проінформував присутніх керівників про результати ремонтних робіт що протягом року були здійснені на різних об’єктах соціальної та культурної сфери району за кошти районного бюджету.

Обговорюючи питання реформування медичної галузі, Олег Федорович звернув увагу присутніх на нагальну потребу активно укладати договори з сімейним лікарем, тому що з січня 2019 року через Державний центр здоров’я буде фінансуватися тільки та кількість жителів, яка до кінця 2018 року заключила такі договори.

Також проінформував, що головний лікар КЗ «Скадовська центральна районна лікарня» звернувся до фонду «Україна потребує допомоги» за гуманітарною допомогою. Нещодавно, після проведення всіх, передбачених законом процедур по розмитненню гуманітарного вантажу, лікарня отримала змогу скористатися першим гуманітарним вантажем з Нідерландів (прикроватні тумбочки європейського зразку). Другий вантаж (ліжка універсальні, стільці для пацієнтів, столи) на даний час знаходиться під митним контролем і потрібен час, щоб закінчити всі процедури оформлення.

Також було обговорено проблему незабезпечення заробітною платою працівників бюджетних закладів – обсяг сільського бюджету наприкінці року вимагає перегляду, адже не вистачає коштів на утримання бюджетних установ, в тому числі на оплату енергоносіїв та виплат заробітної плати працівників.

Єрохіна Олена Іванівна, директор Ульяновської загальноосвітньої школи  подякувала за проведений ремонт спортивної зали в загальноосвітній школі, який оперативно було закінчено ще в травні цього року. Також восени в їдальні було установлено нові духову шафу, холодильник і мийки. Окрім цього школу було забезпечено новими партами, стільцями і проектором. Залишається потреба забезпечення комп’ютерним класом школи.

Всі питання, порушені під час зустрічі, взяті на контроль та при наявності вільного фінансового ресурсу будуть вирішені. Слід зазначити, що соціально-культурна сфера с.Ульянівки збережена, підтримується у належному стані та розвивається у напрямку досягнення конкретних результатів покращення життєдіяльності.