Про результати роботи позачергової 44 сесії районної ради 7 скликання

649

01 жовтня 2019 року під керівництвом голови районної ради Олега Федоровича Старенького відбулося засідання позачергової 44 сесії районної ради, питання порядку денного якої були попередньо детально опрацьовані депутатами на спільному засіданні постійних комісій.

На початку засідання депутати підтримали питання щодо внесення змін до деяких районних програм. Так, рішенням про зміни до програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району передбачено виділення з місцевого бюджету коштів на співфінансування будівництва амбулаторії  в с.Новомиколаївка в сумі 580,518 тис. грн  або 10% від вартості (в т.ч. 5% за рахунок районного бюджету та 5% за рахунок бюджету Новомиколаївської сільської ради), а також на придбання телемедичного обладнання для Новомиколаївської сільської та Лазурненської селищної амбулаторій у сумі 44,0 тис. грн. Зміни до програми розвитку системи охорони здоров’я полягають у необхідності передбачення 578,4 тис.грн з районного бюджету на  забезпечення осіб, хворих на цукровий діабет, препаратами інсуліну та їх аналогами. Адже наразі припинено державне фінансування придбання вищезазначених препаратів.

Окремо слід зауважити, що під час обговорення питання співфінансування з районного бюджету будівництва та придбання телемедичного обладнання амбулаторії у с.Новомиколаївка, районні обранці вказали на незмінно заочну роботу сільського голови з районною радою: надходять лише листи, але спростування щодо звинувачень депутатів районної ради у привласненні нового санітарного автомобілю, який наразі вже декілька місяців обслуговує громаду даного села, так і не поступало ані у письмовому вигляді, ані у соцмережах, де свого часу активно точилося обговорення цього факту «безпідставного привласнення». Але ж громада села не може бути заручником дій однієї людини, тому одноголосним рішенням депутати ухвалили дане рішення, вкотре сподіваючись на реальний зиск для людей від цього, а не ставлячи на меті отримання короткотермінових політичних дивідендів.

Про зміни до районного кошторису на 2019 рік проінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Резніченко Тетяна Леонідівна. Так, 200 тис.грн виділено на відшкодування аптечним закладам вартості препаратів інсуліну, відповідно на цю суму зменшено обсяг резервного фонду районного бюджету.

Також районні обранці підтримали рішення про створення юридичної особи КНП «Скадовська центральна районна лікарня» Скадовської районної ради. Наразі завершено перетворення комунального закладу у комунальне некомерційне підприємство згідно медичного реформування.

Крім цього, на сесії районної ради було ухвалено низку рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району.

Додатково до порядку денного було внесено питання:

  • про надання згоди комунальному підприємству «Скадовська районна комунальна телерадіомовна компанія «Обрій» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство – на засіданні відповідної ліквідаційної комісії через неможливість ліквідувати підприємство (наявна заборгованість перевищує вартість майна підприємства, яке можна було б реалізувати) було запропоновано звернутися до суду із зазначеною заявою.
  • про надання згоди комунальному підприємству «Центральна районна аптека №17» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство – аналогічна ситуація з процесом ліквідації КП «Скадовська районна КТРК «Обрій».
  • про підтримку звернення депутатів Херсонської обласної ради VІІ скликання до Президента України з приводу майбутнього продажу земель – отримано звернення від депутатів районної ради Бобилєва Ю.О. та Соценка В.І. щодо недопущення негативних наслідків запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Тому депутатами районної ради дане рішення було підтримано та направлено до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Наприкінці роботи позачергової 44 сесії районної ради Олег Федорович з учасниками засідання обговорили результати ремонтних робіт, що протягом 2019 року виконуються на різних об’єктах соціальної та культурної сфери району за кошти районного бюджету. Також депутат районної ради Довганіч В.І. поцікавився щодо передбачення у районному бюджеті коштів для термінової одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, за зверненнями до депутатів районної ради. Олег Федорович зауважив, що було затверджено Порядок використання коштів, але фінансово він не був забезпечений. За підсумком 9 місяців поточного року є потреба у пошуку вільних коштів для направлення їх на вищезазначену проблему.