Час і досі не загоїв рану – цей болючий біль Афганістану

714

15 лютого 2021 року ми відзначаємо 32-гу річницю завершення однієї з болючих сторінок історії українського народу  – Афганської війни – військово-політичної спецоперації Радянського Союзу  в Афганістані, яка тривала близько 10 років і коштувала тисячі смертей молодих юнаків, гірких материнських сліз та батьківського невимовного болю. Афганська війна залишила невиліковну рану у душах та серцях і жителів Скадовського району: їм довелося не тільки пройти вогненними гірськими стежками, втрачати друзів, а й після повернення додому вчитися жити заново.

Воїни інтернаціоналісти стали прикладом самопожертви та вірності військовій присязі. Це відчайдухи, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при рятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

Представники влади та громадськості зібрались біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на Алеї Слави з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 32-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, аби засвідчити мужність і героїзм воїнів-афганців та їхніх побратимів, які виконували свою непросту інтернаціональну місію в більш як двадцяти країнах світу.

Схиливши голови в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети, учасники урочистого зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на знак поваги до бойових і трудових здобутків учасників бойових дій на території інших держав.