Підготовка до пленарного засідання

574

15 травня 2019 року члени постійних комісій з питань: планування, бюджету та фінансів; гуманітарної політики, медицини та соціального захисту населення завершили опрацювання питань, які увійдуть до порядку денного 40 сесії районної ради 7 скликання.

За результатами обговорення питання про внесення змін до районної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2018-2020 роки члени вищезазначених комісій одноголосно підтримали рекомендацію терміново винести на пленарне засідання даний  проект рішення, яким пропонується спрямувати додатково 500 тис.грн з районного бюджету на будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Шмідта, 24 у м.Скадовську та по 30 тис.грн і 40 тис.грн із місцевих бюджетів Благодатненської і Михайлівської сільських рад відповідно для забезпечення надання громадянам кредитів Херсонським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Депутати детально розглянули запропонований проект змін до районного бюджету і, заслухавши доповідь начальника фінансового управління районної державної адміністрації Резніченко Тетяни Леонідівни, одноголосно підтримали рекомендацію щодо його уточнення та розгляду на 40 сесії районної ради.

Під час вивчення пропозицій райдержадміністрації щодо внесення змін до заходів районної комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки, депутати ухвалили рекомендацію включити до проекту рішення лише ті пункти, якими передбачено фінансування перевезення пільгових категорій населення та компенсацію їм послуг зв’язку. Разом з цим, акцентували увагу на недоцільності коригування вже затверджених окремих заходів через їх повторення. Виявлене повторення в заходах присутня на засіданні фахівець управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації не змогла обґрунтувати.

До уваги депутатів було представлено детальний аналіз звіту голови районної державної адміністрації про виконання делегованих повноважень районної ради у 2018 році. Конкретні зауваження по суті наданого тексту спонукали членів президії та постійних комісій, розглянувши дане питання, взяти звіт до відома із зауваженнями по 6 пунктах із 18. При цьому голова районної ради наголосив на допущенні у представленому звіті аналогічних помилок 2018 року – викладення неповної, а подекуди – невірної інформації. Принагідно, депутат районної ради звернула увагу голови райдержадміністрації на зовсім несумлінне ставлення до санітарного стану прилеглої території, де розміщується районна державна адміністрація та районна рада.

У ході розгляду звіту про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району за 2018 рік учасники засідання підтримали рекомендацію визнати її виконання не в повному обсязі, зважаючи на наявність по деяким заходам загальної інформації.

Крім того, депутати заслухали та взяли до відома низку листів та інформацій,  відповідно профілю діяльності, серед яких звернення ГО «Спілка жінок України» щодо надання дозволу та сприяння в реалізації на території Скадовського району соціальної медичної програми «Херсонщина обирає здоров’я». Без сумніву, така практика важлива і потрібна, коли мова йде про здоров’я і життя наших жителів. Проте, як зазначив Олег Федорович, жодних документів, які б свідчили про офіційний дозвіл керівництва Херсонського обласного онкодиспансера на проведення фахівцями закладу оглядів населення району та засвідчували кваліфікацію фахівців до районної ради не надходило. Тому членами постійних комісій було рекомендовано апарату районної ради звернутися до Департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації щодо надання роз’яснень, після чого депутатами буде прийнято рішення з даного питання. Мала своє продовження ситуація навколо нераціонального використання відділом культури райдержадміністрації у 2018 році коштів районного бюджету, передбачених на фінансування участі творчих колективів району у конкурсах і фестивалях усіх рівнів – на запит районної ради надати пакет документів по фінансуванню поїздок одного з творчих колективів, надійшла відповідь про відсутність таких матеріалів. Попередньо, рішенням 39 сесії районної ради 7 скликання райдержадміністрації було рекомендовано взяти під контроль питання щодо організації і формування колективів на поїздки за рахунок районного бюджету.